Monday, September 29, 2008

straitjacket


Η μέρα έχει 24 ώρες. Γεγονός. Κι όταν θες να χωρέσεις περισσότερα από όσα χωράει είναι φυσικό κάπου να το χάνεις. Ούτε θυμάμαι πόσα μέρη άλλαξα χτες και πόσα φλιτζάνια και ποτήρια πέρασαν από μπροστά μου εναλλάσσοντας ιδιότητες. Κι ήταν όλα το ίδιο δοχείο. Νομίζω ανίσχυρο παντελώς. Στη σπίντα κι αδύναμα ζαλισμένος δεν κατάφερνα να νικήσω το χρόνο. Ούτε να βρω καμιά απ' αυτές τις τυχαίες εξηγήσεις που αν πετύχει το κοκτέιλ σκαρφαλώνουν στον τοίχο.

Από χτες κρατάω:
Το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ νέο album της Alanis Morissette που άργησα να ακούσω και που χρίζει κοινωνιολογικής ανάλυσης, ειδικά για το μικρό twist του φινάλε.
Το ένα και μοναδικό σημείο στην Αθήνα που έχεις την αίσθηση ότι πετάς ανάμεσα σε 2 ορίζοντες κι είχα να συναντηθώ μαζί του από την Άνοιξη.
Την απειλή της βροχής και 2 τρελούς με γυαλιά ηλίου σε συννεφιασμένα πεζούλια,
Τα δυο μελαγχολικά μάτια που αποφάσισαν να χωρίσουν Κυριακή απόγευμα (κακή επιλογή),
Το σοκ ενός αινιγματικού ιμπρεσιονιστικού πίνακα που εξηγήθηκε αυτεπάγγελτα κατά μεσής του ενεργειακού πεζοδρόμου της Ερμού από γκάζι προς θησείο,
Τις από άλλη γη φερμένες μουσικές του Γιάννη Χρήστου για το αφιέρωμα του Κουν σε ένα άδειο και απόκοσμο Μπενάκη καθώς και την ομάδα των υπερτάλαντων ηθοποιών που έγιναν - ίσως κι εν αγνοία τους - πραγματικοί μύστες (η παράσταση των χορικών του Χρήστου για τους Βατράχους με ελεύθερη είσοδο απόψε στο Μπενάκη της Πειραιώς στις 8.30... θα σας συνιστούσα ανεπιφύλακτα να σπεύσετε)
Το πρώτο και δεύτερο κρασί στην Ήλιδα... το τρίτο στο Guru, τέταρτο και πέμπτο στο Cherry... την παραίτηση (ξανά) απ' την οποιαδήποτε προοπτική της εξήγησης του χρόνου...
Τον ίδιο πεζόδρομο... και στο repeat αυτο - (δυνατά παρακαλώ):


3 comments:

Anonymous said...

Εξηγήθηκε κιόλας; Μήπως βιάζεστε, sailor;

Είπαμε, θα μεσολαβήσει καιρός και θα χρειαστεί και αεροπλάνο, για να εξηγηθεί.

So long, sailor.

υ.γ.: Εχθές το macbook αρνήθηκε να διαβάσει ανάσες. Με τα πολλά το έπεισα. Τώρα ψάχνουμε πάλι. Σταθερά με πυρετό.

υ.γ.: "Not as We", ετοιμάζει το clip, εκεί να σε δω.

Jirashimosu said...

Μη στερείτε απ' τη μέρα μου το ένα και μοναδικό (έστω κι αυθαίρετο) κεκτημένο της.

Το αεροπλάνο της εξήγησης δεκτό. Κάνένα αντίδοτο για το αποψινό πλοίο παίζει;

Anonymous said...

Εννοείται πως παίζει αντίδοτο.

Ask Lord Holmwood.