Tuesday, March 27, 2012

Μήνυμα Παγκόσμιας Ημέρας Θέατρου 2012


 "Είναι τιμή μου που το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου στην UNESCO μου ζήτησε να παραθέσω αυτό τον χαιρετισμό τιμώντας την 50ή επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου. Θα απευθύνω τα σύντομα σχόλιά μου στους συναδέρφους μου, εργάτες του Θεάτρου, ομότιμους και συντρόφους. 

Μακάρι η δουλειά σας να είναι αξιοθαύμαστη και πρωτότυπη‧ μακάρι να είναι βαθιά, συγκινητική, στοχαστική και μοναδική‧ να μας βοηθά να συλλογιστούμε το ερώτημα τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και μακάρι αυτός ο συλλογισμός να ευλογηθεί με συναίσθημα, ειλικρίνεια, αμεροληψία και χάρη. 

Μακάρι να κατανικήσετε τις αντιξοότητες, τη λογοκρισία, τη φτώχεια και τον μηδενισμό, όπως πολλοί από εσάς θα αναγκαστείτε σίγουρα να πράξετε. 

Μακάρι να είστε ευλογημένοι με ταλέντο και αποφασιστικότητα για να μας διδάξετε τους χτύπους της ανθρώπινης καρδιάς σε όλη τους την πολυπλοκότητα, καθώς και με ταπεινότητα και περιέργεια για να το κάνετε σκοπό της ζωής σας. 

Mακάρι τέλος οι καλύτεροι από εσάς – γιατί θα είναι μόνο οι καλύτεροι από εσάς και ακόμη και τότε μόνο στις σπανιότερες και συντομότερες στιγμές – να πετύχετε να συλλάβετε εκείνο - το πιο βασικό από όλα τα ερωτήματα: «πώς ζούμε;». 

Καλή επιτυχία."


John Malkovich αναλαμβάνει να χαιρετήσει τη διεθνή θεατρική κοινότητα για την 50η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου. Μετάφραση του μηνύματος από τον Jirashimosu).


2 comments:

M said...

Αχ αυτό το βασανιστικό πως...πάντα μπροστά μας.
Υπέροχος ο Μάλκοβιτς!

Summertime Blues said...

Πρωινό καφεδάκι και λόγια σοφά.
θέατρο,"επικίνδυνες σχέσεις" που τα λόγια και οι πράξεις αντικρούονται, η πραγματική ζωή κι η θεατρική υπόσταση κι αυτές στο ίδιο μοτίβο. νομίζω ποτέ ο άνθρωπος δε θα σταματήσει ν αγαπά και να χρησιμοποιεί μάσκες. είναι το πολυυπόστατό του; ποιος ξέρει;
καλημέρα.