Wednesday, January 03, 2007

Το μωρό


Υπάρχει μια κοινή αντίληψη.

Πως όπως σε βρίσκει ο νέος χρόνος έτσι περνάει ολόκληρος

Τρομαγμένος στο ντεμπούτο του, σα νεογέννητο ζωάκι, αναγνωρίζει μητρικά το πρώτο αίσθημα που συναντά

Και βολεύεται σ’ αυτό.

Π.χ.
Τα πέντε τελευταία λεπτά του 6 μας βρήκαν να προσπαθούμε να ρυθμίσουμε χρονικά ένα επερχόμενο πολυπόθητο ταξίδι.
Εκεί
Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε στο 7 για πρώτη φορά να χωρέσουμε τις πρώτες προγραμματισμένες μας δουλειές κι ευθύνες, τα πρώτα πλάνα, σ’ αυτό που επιθυμούμε.

Αλλάζει ο χρόνος σα μικρή τεχνική λεπτομέρεια

Το ταξίδι έκλεισε αόριστα για κάπου ανάμεσα σε τέλη Φλεβάρη κι αρχές Απρίλη κι ο χρόνος φάνηκε να ζητάει το μερίδιο του κι από μας πια.

Τρομακτικό και συναρπαστικό.

Το πρωί παγωμένο, διαυγές και μαγικά φωτεινό μας βρήκε καθισμένους σε έναν κύκλο, ζαλισμένους, κουρασμένους, ακίνητους κι εγκλωβισμένους, αμήχανους νέους γονείς με το μωρό στην αγκαλιά.

Το πρώτο επίσημο soundtrack αυτό που ακούτε αυτή τη στιγμή.

5 comments:

Aντώνης said...

Ανεπαισθήτως υποδεχόμαστε ό,τι μας εγκλωβίζει...Ευκαιριακά του είπαμε και φέτος "Καλώς ήρθες"...Φέραμε και δυο βόλτες να ξορκίσουμε τα κακά που 31/12/2007 θα πασχίζουμε να ξεφορτωθούμε...

costas said...

Πολυ αισιοδοξη μουσικη για να ντυσει το νεο ετος... τουλαχιστον ενα ειναι σιγουρο, οτι θα το δεχτουμε και θα το αγαπησουμε οτι κι αν μας φερει.

Anonymous said...

τελικά πότε θα το πάμε το ταξίδι?
αυτές τις ημέρες θα μιλήσω με τον τέταρτο εργοδότη και θα σου πω.
είδες τιμές?
πολλά πολλά περαστικά από κουδούνα, αντίγονο και φλούδιο.

Stylianee said...

de ksero giati eiste oloi toso poiitikoi(o grafon k oi dio protoi).giati toso aisiodoksa pragmatistes(i triti).gmt i zoi einai vasika mavri me kamia sporadiki foteini pinelia. kai oute tha asprisei epeidi allazei o hronos, mono mi ginei pio mavri boro na efhitho.

Anonymous said...

Εγω πάλι είμαι αισιόδοξος παρά το γεγονός πως 53 χρόνια στον πλανήτη έχω περάσει του λιναριού τα βάσανα. Η ζωή δεν είναι καθόλου "βασικά μαύρη", είναι απλώς δύσκολη, θέλει αγώνα, δεν είναι περίπατος όπως ίσως φανταστήκαμε κάποτε. Και αυτές οι λίγες άσπρες πινελιές είναι μεγάλη υπόθεση, μάς δίνουν δύναμη να προχωρήσουμε. Εγώ επιμένω στην εξίσωση τού John Lennon : The love you take is equal to the love you make. Και εύχομαι Καλή Χρονιά και καλά ταξίδια και καλή δύναμη και υγεία, αγάπη, καθαρό μυαλό και καθαρή καρδιά! Σ’ ευχαριστώ Jirashimosu για την καλή σου την κουβέντα! Θα την προχωρήσω και στον Ποίμη!