Tuesday, December 30, 2008

Ευχαριστήριο


Μέσα στο σκοτάδι των ημερών υπάρχει μια μικρή φωτεινή ακτίδα. Κάτι που αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά τα παράλογα στη ζωή μου, θα ήταν αρκετή αφορμή για να είναι η φετινή πρωτοχρονιά η πιο ιδιαίτερη από όλες. (Η πλάκα είναι πως η φετινή πρωτοχρονιά είναι η πιο ιδιαίτερη απ' όλες, όμως για τους εντελώς λάθος λόγους).

Για να μην τα πολυλογώ, πριν λίγο καιρό είχαμε τη χαρά και την τιμή ο Μελωδία (αυτός ο λατρεμένος στους 99,2) να μας κάνει την πρόταση να γράψουμε το εναρκτήριο τραγούδι της Πρωτοχρονιάς, μια συνήθεια - θεσμός που μετράει ήδη αρκετά χρόνια και αρκετούς αγαπημένους καλλιτέχνες.

Έτσι υποδεχτήκαμε οι ρομαντικοί που αγαπάμε το ραδιόφωνο το millenium με τη συγκινητική ροζ γραβάτα του Κραουνάκη, ετσι χαμογελάσαμε με τα μελαγχολικά χριστούγεννα του Δεληβοριά, εντυπωσιαστήκαμε από τις αιρετικές κιθαριές των Raining Pleasure στο αγαπημένο μου burn down the church...

Και να που φέτος, με το θεμάκο και τη σαντέζα αποχαιρετούμε με το δικό μας τρόπο το 2008 με ένα... ευχαριστήριο. Ένα τραγούδι απολογισμών με ένα κρυφό χαμόγελο για τις σχέσεις που το κέρδος τους είναι ότι δε χρειάζεται να προσποιούνται πως είναι κάτι άλλο... Και τα ταξίδια - που ακόμα κι αν δεν έγιναν - παραμένουν ταξίδια.

Έτσι καθαροί και μαζί μπαίνουμε στο 09. Κι αυτές οι 2 λέξεις ας είναι κι οι ευχές μας και για όλους σας: "Καθαροί" και "μαζί". Δεν είναι λίγο, ε;

00.01 συντονιστείτε στο Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν του Μελωδία με το Δημήτρη Βραχνό και την Άνδρη Βασιλειάδου και υποδεχτείτε τη χρονιά με μια θάλασσα εγχόρδων του θεμάκου και τη φωνή της σαντέζας πιο συγκινητική από ποτέ. Α και μ' ένα δικό μου αναστεναγμό κάπου στο βάθος.

[Ελπίζω να κλέψω λίγο χρόνο στη σκοπιά να ακούσω κι εγώ στα κρυφά...]

Τα λέμε του...χρόνου. Καθαροί και μαζί...


9 comments:

σπόρος said...

...και θαυμάσαμε το Παιδί με τη λύρα (Χαρούλη) να τραγουδά το αν γυρέψουν οι καημοί :)
(λατρεμένος Παπαμιχάλης, επίσης...)

Τα ευχαριστήρια δικά μας για το - τί να πω κι εγώ, τα είπε ο Μάνος Ελευθερίου εκ μέρους μας- Μέχρι το τέλος!
+ τις δυό λεξούλες :)))

Καλή Χρονιά!

Αιολος said...

Είμαστε εδώ.

Καλή χρονιά και καλός πολίτης.

Aντώνης said...

Δεν θέλω να το ακούσω πάνω στην αναμπουμπούλα της αλλαγής -αν και ξέρετε καλά πόσο το λαχταράω και πώς θα χω κρεμαστεί από το ραδιόφωνο την ώρα της μετάδοσης πεντακάθαρα για ν΄ακούσω. Όσο πεντακάθαρα λαχταράς κι εσύ μέσα από τις σοφές σου λέξεις και πάλι για ένα ταξίδι ζωής να μας παροτρύνεις.
Θέλω να το ακούσω ξημερώματά πάνω στην ώρα που θα σκάει η πρώτη καινούργια ανατολή. Και να μην έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ. Και να κάνει κρύο τσουχτερό. Ας κάνει. Και να είμαι δίπλα στη θάλασσα. Για να της χαμογελάσω.
Γιατί είναι η ίδια η ζωή αυτό το κατάδικό σας ολοκαίνουργιο τραγούδι. Και νιώθω να της το αφιερώνετε σαν το πλέον γενναιόδωρο ευχαριστώ σας.
Με τη σειρά μας αποδέκτες κι εμείς ευχαριστούμε για αυτήν την γενναιόδωρη εμπιστοσύνη.
Ως πεντακάθαρη λοιπόν κόρην οφθαλμού θα το φυλάμε :)

Καλή χρονιά!!!!

το Άρωμα του Τραγουδιού said...

Να έχεις μια Καλή Χρονιά, δημιουργική και με επιτυχία στην καινούργια σας δουλειά.
Φυσικά και η βελόνα του ραδιοφώνου θα δείχνει 99,2 στις 00:01 την 1/1/09!!

Να’ σαι καλά

mari(z)a said...

καινούρια αρχή
μαζί
και καθαροί!

μας τα εξασφαλίζετε και τα τρία!


κάθε μαζί και καθαροί!

καλοτάξιδοι...

music is my drug said...

ανυπομονώντας....καλή χρονιά και από εμένα

Jimmy Rose said...

Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη. Θέλω να το χαρώ μόνος, με ηρεμία. Να ρουφήξω το μήνυμα, τα συναισθήματα. Και τον αναστεναγμό...
Καλή Χρονιά. Και κυρίως δημιουργική. Και εμπνευσμένη. Για εσάς και για εμάς. Πάντα με υγεία.

anna said...

Με τα καράβια που με πήγαινες να δω... Ταξίδευα...

Καλή χρονιά και του χρόνου σπίτι σου!

Gemma said...

Tora na grapso olous tous stixous? oxi...den exei noima...giati...den xero...kapou to xasa to giati...kai kratao oti eipe i anna 'me ta karabia pou me pigenes na do...taxideua.'

KALOTAXIDOI paidia!

kai xana Kali Xronia....etsi na to leme gia na to pistepsoume an exoume kapia mikri amfibolia!

kai elpizo lian sintomos na mas taxidepsete perissotero! (olo zitao e?) xexexe