Friday, September 21, 2007

Fall Crisis


Πήγα στo Destroy Athens και πολύ το χάρηκα. Γυρνούσα σαν μικρό παιδί στα διάφορα installations και το καταδιασκέδασα. Είχα βέβαια και κατάλληλη παρέα. Θυμήθηκα πως είναι να παίζεις με τις εμπειρίες σου, αυτό που χρόνια διαδήλωνα ως την ουσία της Τέχνης και το 'χα ξεχάσει μέσα στο μονοπώλιο της γνώσης.

Έβγαλα (με λίγη υπερβολή ομολογουμένως) και τα εισιτήρια μου για τις Νύχτες Πρεμιέρας, μπροστά, μπροστά να είμαι απ' τους πρώτους που θα κοινωνούν τις εικόνες. Και θα δω επιτέλους τη Madame de... σε μεγάλη οθόνη! Πολύ το χαίρομαι κι ας ξετίναξα το badget μου. Έχει κάτι γιορτινό όλο αυτό, σα Χριστούγεννα μέσα στο φθινόπωρο.

Χτες πήγα και στο πρώτο θεατράκι του χειμώνα (και μου έστειλε ο ουρανός και μια ψιχάλα για να το γιορτάσουμε) και άσχετα με την παράσταση θυμήθηκα πόσο αγαπώ τους ζωντανούς ανθρώπους που παίζουν τα ψέματα σαν να είναι αλήθεια και που αν τους υποδείξεις την πραγματικότητα θα τους πληγώσεις θανάσιμα.

Για να μην τα πολυλογώ, είμαι αποφασισμένος τη ζωή αυτής της πόλης να τη ρουφήξω όσο μπορώ κι αντέχω. Γιατί όσο και να μην έχει παρακάτω, μέσα στο σπίτι καμία μάχη δεν κερδίζεται (ούτε καν δίνεται), και σκέφτομαι αν είναι να το χάσω το παιχνιδάκι ας είναι βλέποντας, ακούγοντας, χαζεύοντας, νιώθοντας, ψάχνοντας το ένα, κανένα κι εκατό χιλιάδες που θα με συγκλονίσει... Όχι δεν περνάω κρίση αισιοδοξίας (ομοιοπαθητική είπαμε, όχι θαύμα), τις μελαγχολίες μου θα περιφέρω, αλλά τουλάχιστον στον καθαρό αέρα...

Χωρίς πολλά λόγια, ραντεβού στους δρόμους της πόλης.

Επειδή θα έχω τον Hamlet στ' αφτιά, σκουντήξτε με...



Hamlet says: The Smiths - There's a Light that Never Goes Out

10 comments:

SugarProof said...

Nice.
Περισσότερο από nice!
(Apropos, τα εισιτήρια μήπως τα έβγαλες... εχθές ή προχθές, γύρω στις 20οο; Γιατί νομίζω, είδα κάποιον που σου έμοιαζε; Anyhow! Καλές προβολές!)

Anathema said...

ta kataferes k eskase ena xamogelo sto (panemorfo :P) proswpo mou... sto xarizw :) kai radevou stous dromous tous dikous mas e? fili

Jirashimosu said...

@sugarproof:
Ναι!!! Αυτός ήμουνα! 8 ακριβώς χτες! Αξύριστος και γκρινιάρης! Αν τώρα οδηγός σου για την αναγνώριση υπήρξε το lichtensteinian avatar του blog μου σου αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια:-)

@anathema:
Για ένα χαμόγελο στο (πανέμορφο) πρόσωπο σου, αξίζει και να γυρίζω ως την άκρη του κόσμου ώσπου η γη να μη γυρίζει πια...

Φιλί!!

floudion said...

ΑΝΜΠΙΛΙΒΑΜΠΕΛ!!!!!!

SugarProof said...

:0) Χα χα! Κάτσε να θυμηθώ.. Δεξία ταμείο, προς τη τζαμαρία. Correct; Δεκτά τα συγχαρητήρια, καλή μέρα!

Jirashimosu said...

@floudion:
Λες ν' αρχίσω ν' ανησυχώ;

@sugarproof:
Υποκλίνομαι!

etalon said...

Φθινοπωριασε λοιπον. Νυστες πρεμιερας και προβες προβες προβες.
Τι αξιζει αλήθεια? Να νικήσεις η να ζήσεις?
Χωρις ιχνος ηττοπαθειας προτιμω το δεύτερο και ανταπειλω:

Ραντευου στους δρόμους, στα θεατρα και τα σινεμα που ειναι η παρηγορια μας.

Aντώνης said...

E, ψιτ, κύριος???

Alex A. said...

Άνυ Λίμποβιτς στις Νύχτες Πρεμιέρας την Πέμπτη, Guru την Παρασκευή για να ξεδώσουμε, το Σάββατο Μισέλ Φάιφερ να γελάσουμε λίγο... Καλωσήρθες φθινόπωρο! (Κι εγώ έχω εκρήξεις αισιοδοξίας τελευταία και πολύ γουστάρω).

Anonymous said...

Κουτιά στο Δαναό με Jane Birkin, remap, και χιλιάδες άλλες επιλογές που έχει πλέον η πόλη μας. Κι εγώ στους δρόμους μια ζωή τρέχω να προλάβω όσα γίνεται παραπάνω. Στις 23 Οκτωβρίου έρχεται και η Αυστριακή άνοιξη στο Μέγαρο με έργα Κλιμτ, Σίλε και Κοκόσκα. Must!