Thursday, January 29, 2009

orson


Όχι πως δεν έχω τί να γράψω. Mια χαρά έχω. Μου λείπει απλά αυτό το ενδιάμεσο συστατικό που κάνει τις σκέψεις φράσεις. Και δεν το αποφασίζω. Όλο λέω από μέσα μου, "έλα αυτό το βιβλίο αξίζει για ένα post" ή "αυτή η σεκάνς του Douglas Sirk αξίζει μια μικρή αναφορά", μα την ίδια στιγμή που το σκέφτομαι κολλάω πάνω μια ετικέτα "δε βαριέσαι" και το αφήνω να περάσει. Και τώρα δηλαδή ψυχαναγκαστικά είπα να γράψω μια-δυο φράσεις γιατί περνάνε οι μέρες και οι αναρτήσεις μου γίνονται όλο πιο αραιές και στο τέλος θα καταντήσω το jirashimoσπιτο στοιχειωμένη έπαυλη.

Όπως κατάλαβες, περνάω ακόμα μια από τις ψυχολογικές μου φάσεις, αυτές που είναι μισή ενδοσκόπηση, μισή αποχαύνωση... α, και πολλά νεύρα. Και κλειδωμένες πόρτες με τα κλειδιά πεταμένα στη θάλασσα. Κι απόση οπτική πρόσβαση έχω στον ορίζοντα δεν προβλέπεται να βγω σύντομα. Τουλάχιστον δεν υπάρχουν οι όρατές ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

Anyway, το μηλαράκι μου ψιλο-έγινε άνθρωπος. Κι αυτό χάρη στον επίτιμο νονό του με τα ασημένια (μα ασημένια;;;) all-star, που ευκαιρία είναι να τον ευχαριστήσω και δημοσίως σ' αυτό το άχρηστο post. Thanx κουμπάρε! Μ' αρέσει το Orson. Κατοχυρώνεται.

Τί άλλα; Αυτά. Α και χτες θα ήθελα ένα ποτό ακόμα κι όχι να φύγω ακόμα μια σαν κυνηγημένος για να μη σέρνομαι από τη νύστα σήμερα. Κι ίσως τελικά δεν έπρεπε να την κάνω, αφού έτσι κι αλλιώς θα σέρνομαι από τη νύστα σήμερα. Και τα πάντα στη ζωή λέμε είναι θέμα υπερβάσεων. Όχι;

Λοιπόν την κάνω. Legrand στ' ακουστικά. Χάρηκα που τα 'παμε...


4 comments:

Anonymous said...

Αυτό το "κουμπάρε" είναι σφαίρα στην καρδιά και στην αισθητική.

Απαράδεκτο!

;*

GLOBAL said...

Kαλημέρα από ΄δω μεριά.
Έχω κι εγώ ασημένια all-star (ο Χρήστος με έχει 'δουλέψει' στεγνά για δαύτα). Άντε, να σε βγάλει κάπου πιο φωτεινά η φάση της αποχαύνωσης, ε;

cobden said...

Τελικά, δε μας είπες ποιά σεκανς του Douglas Sirk άξιζε μια μικρή αναφορά :)

analogio said...

παντα θα θυμαμαι μια παλια διαφημιση για το παγωτο magic..

"γιατι ολα στη ζωη ειναι θεμα προτεραιοτητων"..

αρα ίσως το θεμα ειναι αν η υπερβαση ειναι προτεραιοτητα ;)