Thursday, February 26, 2009

Who killed Teddy-Bear?



Kύκλοφόρησε μόλις. Παραγνωρισμένο cult αριστούργημα του Joseph Cates, κυριολεκτικά θαμένο από τη λογοκρισία λόγω "ανηθικότητας" δεν πήρε ποτέ επίσημη διανομή στην Αγγλία, κι ας είχε super cast με την αφρόκρεμα του Broadway των 60s (Sal Mineo, Juliet Prowse και camp Elaine Stritch σε ρόλο σκοτεινής femme fatale λεσβίας).

Από τότε τα ίχνη του χάνονται... Μέχρι σήμερα που τα στούντιο της Network αποφάσισαν να το ανασύρουν από τα Υπόγεια που το είχαν καταχωνιασμένο, να το ρετουσάρουν και να μας το κάνουν δώρο σε μια λαχταριστή έκδοση με extra το μικρού μήκους film LSD κι ένα συλλεκτικό επεισόδιο του Court Martial με τον Mineo.

Ενώ η Αμερική φοράει τα καλά της, με τη Doris Day να κρυώνει ακόμα μηλόπιτες στα περβάζια, ο Cates βυθίζει τη Νέα Υόρκη στο σκοτάδι του Antonioni και του Preminger, αναδεικνύοντας όλα όσα κάνουν αυτή την πόλη το αμαρτωλό κέντρο του κόσμου.

Βιασμοί, διαστροφές, φετιχισμός, πορνοφιλία, κι όλα τα ταμπού, που το Hollywood δε θα συγχωρούσε ποτέ σε μια κάμερα των 60ς (κι ας έχουν αρχίσει ήδη να εξαπλώνονται από άκρη σε άκρη της Αμερικής) σε έναν έξοχο συνδυασμό film noir, B-movie και ψυχολογικού θρίλερ, με ιδιωτικούς αστυνομικούς, sexy hostesses night club, ηδονοβλεψίες μάρτυρες, ψυχικά διαταραγμένους εγκληματίες, κι ένα φινάλε που δίνει νέο νόημα στον όρο cult...

Αν σου έκαναν κάτι τα παραπάνω, click εδώ,

Αν όχι για πάτα play παρακάτω:


1 comment:

themis said...

Να αφήσεις την Doris ησυχη.Δεν σας πειραξε το κορίτσι.Και οι μηλοπιτες της εκτακτες κι ολοι ξερουμε ποσο περιμενεις την απομιμηση τους απο τα μαγικα μου χερια